Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 27 decembrie 2010

Cine se mai pisa pe poporul roman? Ep.1. Soferul de la REBU

Cobor eu din autobuz pe trotuarul unuia din bulevardele capitalei numai bine ca sa vad doua utilaje de dezapezire care merg cu 80 km/h pe ambele benzi. Am privit cu lacrimi de bucurie in ochi valul de noroi, zapada si sare care s-a revarsat pe trotuarul unde asteptam la trecere (bine ca n-am vrut sa trec ca eram istorie). Il aplaud cu respect pe vajnicul fiu al patriei care a reusit sa stropeasca din cap pana in picioare un om de aproape doi metrii fara sa isi ia niste bine meritati pumni in bot.

Deci eroul zilei: "Soferul de la REBU"
Nu stiu acum daca era REBU sau alta dintre firmele astea parazite de curatenie, nu vreau sa ma axez pe firme si prin ce acte de coruptie au reusit sa puna mana pe acest contract de milioane de euro. In aceasta serie de articole vreau sa ma limitez la oameni.
Deci, esti sofer la REBU, in mod normal, daca ai fi avut o educatie cat de cat normala, ai stii cam trei lucruri:
1) Esti un amarat
2) Poti fi oricand dat afara
3) Vei muri de foame fara serviciul asta

Asta ar gandi un om cu o educatie sociala de nivel minim. Nu vorbim de un japonez care nu ar face rahatul pe care il faci tu pentru ca isi respecta meseria si are un cult al muncii. Cultul muncii, la noi, e doar o propaganda comunista depasita de mult de noile descoperiri stiintifice in materie de smenuri si smecheri cu BMW si datorii la Mac. 
De ce se pisa pe poporul roman?
Pentru ca pe trotuarul ala e maica-sa, e frate-so, e bunica-sa, suntem noi toti si e el intr-un final. Este un act antisocial, stupid si inconstient, facut de un prost care are impresia ca el e altfel. De fapt, daca ar fi sa definesc romanii as zice ca sunt "altfel". Nu toti, ca popor, ca luati la gramada aduc foarte mult cu ghetourile din Brazilia sau Mexic. Nu! Romanul, in ciuda probabilitatilor, e altfel, individual, e unic! Toti ceilalti sunt altii! Si sunt niste cacanari care nu-i apreciaza calitatile!

3 comentarii:

  1. Uite ca se intampla si la altii: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kt_r-jO3lKE

    Acum serios, cam asta e rolul utilajelor respective: sa ia zapada de pe sosea si sa o arunce alaturi, adica pe trotuar... M-am intalnit si eu asera cu 2 astfel de utilaje, le-am intuit principiul de functionare si m-am retras la o distanta suficienta.

    RăspundețiȘtergere
  2. "2.Poti fi oricand dat afara" se aplica in general la orice categorie de angajati, "1.Esti un amarat" e cam generic si "3.Vei muri de foame fara serviciul asta" nu se aplica, lucrurile s-ar fi schimbat deja daca era valabil.
    Rahatul pe care il face lucratorul de la rebu te lasa pe tine sa ajungi la serviciul unde se aplica a 2 a regula, cu tramvai/autobus/masina/pe jos chiar daca inghetat din cap pina in picioare. :D
    @Dannyxs
    Bine ca esti tu destept.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Dannyxs
    Un val de noroi de 2 metrii inaltime nu e o metoda standard de a curata strada. 2 metrii avea dupa ce m-am lipit de gard, ca in alta parte nu puteam sa ma duc.
    Smartass!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !