Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 26 aprilie 2011

Unde mergem cand murim?

    Cine nu are vise? Cine nu are amintiri? Cei care au prea multe amintiri au putine vise iar cei care au multe vise nu au timp de amintiri.
    Fineturile vietii fiecaruia sunt ca idealurile unei fete frumoase, fugita de la tara in Capitala sau in vreo Tara straina, cu avant, cu elan, cu asteptari, in cautarea iubirii adevarate, a trairilor pure, iar in final o gasim bolnava de tuberculoza sentimentala, cu ochii iesiti din orbite, trecand mainile prin parul naclait de mizeria din santul deprimarii.Facem parte din absurdul creat de viata, suntem paradoxali in cele mai simple procese de gandire si avem o atitudine demna de feliat pentru analiza. Si fiindca tot veni vorba, de analiza si de feliat, sa atingem si intrebarea din titlu.
    Unde mergem cand murim? 
    Nimic mai simplu, unii trec direct la problemele filosofico-spirituale, lumea de dincolo, sfintii, Dumnezeu...adica intra`n Pamint, mai precis vreo 2 metri, singurul loc de unde in mod evident se pot atinge si alte chestiuni serioase ce pot fi elucidate doar in eternitate. Astia sunt oamenii mai de la tara.
    Noi astia mai de la oras aterizam aici...[Interzis minorilor mentali cu varsta cuprinsa intre 18-100 de ani]
Click pe imaginea din dreapta.
    Prima reactie, ar fi sa inchideti repede pagina(refuzul unei realitati, a imaginilor care va deranjeaza), a doua e scarba fata de...oameni (?), a 3-a e frica, teama ca poti pati la fel, de abia la cea de a 4-a reactie o sa va uitati la poza si probabil o sa va intrebati ca si mine unde a fost facuta fotografia, cand, cine sunt oamenii, de ce...
    Nu prea conteaza, intrebarile de mai sus nu ne duc niciunde, de fapt intrebarile si reactiile de mai sus sunt in totalitate formate de societatea in care traim.
    Cati dintre voi au fost la morga ? Daca nu ati fost, aveti sanse reale sa ajungeti, nu va faceti probleme.
    Eu intamplator sau nu, am ajuns de vreo cateva ori la morga si pot sa va spun ca doar la vederea meselor cu scurgere de chiuveta si urme de sange te ia cu calduri.
    Nu are rost sa intram in detalii si mai macabre de atat, poate pare o tampenie, dar recomand la toti depresivii sau inchipuitii suferinzi de genialitate neinteleasa, cat si tuturor suferinzilor din dragoste si nu numai: In loc de plimbarea visatoare prin parc, mergeti la morga si o sa vedeti cum majoritatea suferintelor si depresiilor o sa va dispara ca prin minune. 
    Cand o sa iesiti de acolo o sa vedeti ca primavara e mai primavara si problemele pot fi depasite cu usurinta si nu mai sunteti suparati, si...si..., iar Viata...Viata e asa de frumoasa !


19 comentarii:

  1. Huh! Aici chiar ai dreptate! Eu am văzut morga în vreo 3 rânduri. Nu ştiu cum o fi în altă parte, dar dacă spitalul nr.1 din Craiova este considerat el însuşi o morgă, cred că realizezi cum arată morga propriu zisă.
    Şi da, de fiecare dată când ieşeam de acolo, automat totul mi se părea incredibil de frumos.
    Surpriza a venit totuşi mult mai târziu când am cunoscut pe cineva care abia după vreo lună am aflat că lucra la morgă....... Bleah! Nici la telefoane nu am mai răspuns, puteţi să daţi cu pietre după mine acuma, dar asta este, asta sunt

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) de asta nu m-am dus la medicina sa fug de ea

    RăspundețiȘtergere
  3. @zefira
    Nu putem da cu pietre, tu nu stii ca doar cei nevinovati dau cu pietre? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Pato
    Poti sa fugi cat vrei singurul efect obtinut o sa fie ca vei fi obosit. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh Milogul, ştiam eu că tu ai să mă înţelegi :D
    Că eşti bun şi iertător. App, tu unde lucrezi? Sper că nu în acelaşi sector economic :D

    RăspundețiȘtergere
  6. @Zefira
    Nu iti spun ca nu mai vorbesti cu mine. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, putem ajunge la concluzia ca viata e frumoasa, sau ca e desarta, caci tot la morga ajungem, nu ? :)
    E putin radical sfatul tau. Mie imi dispareau depresiile si cand mergeam in voluntariat la copii cu deficiente diverse. Imi ajungea sa vad ca ei pot zambi in ciuda conditiei lor.
    Morga e... brr. Cred ca ar avea efectul invers asupra mea.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Colorbliss
    Efectul e garantat de personalitatea fiecaruia. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand murim, eu zic ca nu mai mergem :D Dar viata e frumoasa, da, si parca se vede in fiecare clipa si nu doar de frica morgii :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Diana Coman
    "nu doar" :)
    Interesant concept.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie unul nu-mi plac cadavrele, si n-am nevoie de ele ca sa imi vina cheful de viata. Un pumn in gura sau o raceala zdravana e de ajuns ca sa ma scoata din depresia perpetua. Nu inteleg de ce unii considera ca trebuie sa te confrunti cu tot felul de oribilitaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Dex
    Cum spunea Milogul mai sus, e in functie de personalitate. Un pumn in gura nu te-ar enerva ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Hehehehehe! Colorbliss, good point! :wink

    RăspundețiȘtergere
  14. Cand eram in armata, am cunoscut un colonel batran care se ocupa de morti, colive si parastasuri. Era un AS. Odata a avut nevoie de un ajutor si i-a dat un rachiu unui ofiter tanar sa il ajute sa scoata de la morga un ofiter facut praf. "Carlanul" a baut rachiul, dar cand a intrat la morga, a lesinat. Mai apoi, de cate ori il vedea in curtea unitatii, ii spunea:"Ceara ma-tii , Carlane, am stricat rachiul degeaba!".

    RăspundețiȘtergere
  15. @Colorbliss
    Doar pe moment! Dar dupa ce iti trece esti plin de viata! Cine se ofera sa-mi dea una?

    RăspundețiȘtergere
  16. Dex, eu ti-as fi dat una, dar mi-am amintit de tehnicile de autoaparare pe care ai spus ca le stapanesti si nu vreau sa dau cu capul de ciment nici macar de dragul tau!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Doxatul Dex
    Hihi, cred ca se abtine toata lumea :) Cine stie cat de plin de viata esti apoi :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Oamenii dupa ce mor, merg la OTV.

    RăspundețiȘtergere
  19. @gaudeamus
    Se poate, oricum am senzatia ca totul are legatura cu Elodia...

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !