Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 16 februarie 2012

Tsar Bomba- 30 oct. 1961, 11:32

   
      Era in perioada in care se juca "cine o are mai mare", rusii au testat o bomba de 55-60 Mt la nord de Cercul Arctic, in Novaya Zemlya. Tsar Bomba a fost lansata de la 10.5 Km altitudine si a fost setata sa detoneze la 4Km altitudine, ciuperca formata la detonare a avut 64 km inaltime, de vreo 8 ori inaltimea muntelui Everest , la 55 de km de centrul exploziei case de lemn si caramida au fost distruse total, la aprox. 100 de km de centru te alegeai cu arsuri de gradul 3 pe piele, iar la 900 de km ramineam fara geamuri la bloc de la unda de soc.
      Fotografia de alaturi a fost facuta de la 160 km distanta iar inaltimea pentru ciuperca in momentul fotografiei era de 56 km.
     Energia a fost echivalenta cu un cutremur de 7.1 grade pe scara Richter asa ca nici maca nu e nevoie sa dea cu bomba in centrul Bucurestiului, e de ajuns linga, pentru ca blocurile astea sa pice fara probleme(gasiti lista cladirilor cu bulina).
     Tsar Bomba ramine cea mai puternica arma testata vreodata de om.
     Puteti testa Tsar Bomba cu o detonare on line aici, de fapt puteti incerca mai multe variante de bombe pentru a observa cum va afecteaza adapostul antiatomic din chirpici.(pentru cei care nu cunosc semnificatia cuvantului, gasiti aici)
     Distractie placuta , eu ma intorc inapoi in pestera.

2 comentarii:

  1. Aoleu mamă, am simulat o detonare cu Tsar Bomba la Buzău şi mi-a pierit piuitul! Inghite tot judetul, muşcă şi din alea vecine iar suflul termic atinge aprope Focsaniul partea inspre nordul ţării şi Ploiestiul în sud. Oraşele Râmnicu Sărat, Nehoiu, Mizil făcute zob, Buzăul...ridicat la cer. În ce grotă zici că te ascunzi, poate ai un loc liber pt un bloagăr sinistrat?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Loc in grota nu mai am dar iti trimit o invitatie sa scrii pe aici cand ai chef, nu de alta dar s-a cam asezat praful pe aici si avem o atmosfera buna pentru dezvoltarea mucegaiului nobil.:P

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !