Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 1 decembrie 2010

1 Decembrie - 23 august - Amintiri din copilarie 2

 Ultimul episod(1 decembrie)
                                  
           Nu stiu de ce, dar 1 decembrie imi aduce aminte de 23 august de odinioara, probabil de la parada extraordinara de fier vechi si simtamintul de grandomanie simulata. Imi aduc perfect aminte cand ne pregateam prin curtea scolii pentru 23 august, totul trebuia sa fie impecabil, paradoxal chiar profesorul de istorie era Scaraotzchi in persoana la astfel de evenimente. 
       Niciodata nu am inteles cum de un om care stia atita istorie era atat de vertebral, adica nu gandea cu creierul , gindea cu sitemul nervos central probabil, pentru ca din actiunile lui nu emana pic de inteligenta.
      Si iata ca inevitabilul se produse, EL...Cel mai iubit, Mai mare decat Stefan cel Mare si Mai Viteaz decat Mihai Viteazul, (cam)Preamarit atat din punct de vedere national cat si International, CEAUSESCU, venea in vizita. 
      Primirea se facea pe stadion banuiesc ca peste tot era la fel, din acel moment profesorul de istorie impreuna cu cel de educatie fizica s-au metamorfozat capatind o importanta uluitoare ce strabatea culoarele scolii precum buzduganul lui Fat Frumos semanind panica. Cei 2 se ocupau de organizare, elevii nu existau, exista doar tiparul venit de la Directie, adicatelea cum ar trebui sa arate elevul perfect, imbracat in uniforma noua, pantofi negri, camasa alba, pieptanat, tuns, cu o privire cautind spre viitor(cam gol pe vremea aia), postura corpului cu umerii in spate, pieptul inainte, mainile drepte pe linga corp iar programul artistic trebuia sa fie impecabil, asemanator cu creatia Conducatorului Suprem.
      Eram in batalion disciplinar repetam progamul artistic pina cand ne dadea singele pe urechi, in plus toata lumea trebuia sa aibe o poezie pregatita, in caz ca Ceausescu te atingea din greseala era echivalentul apasarii butonului PLAY. 
      In final trebuie sa spun ca am indurat toata perioada de antrenament, am fost un elev exemplar, mi-au cumparat ai mei uniforma noua, camasa alba, pantofi noi negru nu prea luciosi, pregatit poezie, nu una vreo 3 si cand ne-au dus pe stadion mi-a crescut presiunea in intestin.
      De emotie sau poate de la corcodusele din curtea scolii, aveam o problema care se parea ca o sa strice ambianta la propriu si la figurat, l-am cautat repede pe Scaraotzchi si i-am spus, fara menajamente:
- Ma cac pe mine acuuuum!!!
Asta calm imi spuse :
-Nu ai voie.
      Si uite asa in plina organizare m-am evaporat de pe stadion, fugind rapid spre casa, cu intentia de a reveni sa-mi fac datoria. Inutil de mentionat ca Mama s-a albit ca varul cand m-a vazut la usa si nu reusea sa intrebe coerent ce s-a intamplat, intuind i-am zis in fuga ca am urgenta cu nr.2 si am intrat in WC. 
      Trebuie sa mentionez ca stateam linga stadion, stiam toate gaurile din plasa de sirma, toate tufisurile inclusiv locurile unde iarba era mai mare si te puteai tiri devenind invizibil pentru un ochi nexperimentat.
      Cu toate cunostintele mele, nu am reusit sa intru inapoi pe stadion, CEAUSESCU  venise si eu stateam ascuns in subsolul blocului din fata stadionului, de unde intentionam sa reintru in formatie cand se tremina totul, deoarece repercursiunile pentru asa ceva erau grave.
      Misiunea a fost un succes, am reintrat in formatie in drumul spre scoala, cam murdar si speriat, dar totul a fost in regula, m-a costat 10,5 lei toata afacerea, adica vreo 3 prajituri Albinuta cu 3.5 lei bucata, sub forma de mita pentru tovarasii colegi care imi observasera lipsa si adaptasera formatia.
      Le multumesc si acum.
  

  

9 comentarii:

  1. Aaaa, ce vremuri! Copiii se aliniau imbracati in costume de pionieri si de soimi ai patriei sa prezinte omagiul conducatorului iubit. Cata dragoste pentru tara si partid. Din pacate nu cred ca mai apucam noi vremurile astea :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi mai aduc aminte si de orele de atelier cand trebuia sa pilesti o bucata de fier sau tabla de 3 mm in vreo forma geometrica. Nu stiu cum dar noua la final ne ieseau stelutze ninja cu care ne jucam pana la epuizare, cu tinta si tot tacimul.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Milogul.SRL
    Eu trebuia sa fac o sula (no kidding :D) dintr-o bucata de fier de vreo 1.5 cm diametru. Am zis ca scap si am pus-o pe mama sa o faca la fabrica. Bineinteles ca mi-a adus una d-aia facuta la strung si mai era si hexagonala, am pierdut vreo 3 ore sa incerc sa o fac sa para manufactura, dar teapa, tot 7 am luat (era nota minima pe vremea aia).

    RăspundețiȘtergere
  4. Atelieeeer daaaa...faceam cu un elefant frate. Avea un Moskvici...da eram sigur ca ati uitat de masina asta..iar scaunul soferului era asa deformat de greutate (era din piele ) incat ii turnam, vara, prin geamul deschis al masinii apa cu elefantei daia galbeni - in jur de 40 de elefantei goleam sa ii umplem scaunu...Da si saptamana urmatoare cand ne prindea...suruburi evazate si piulite trebuia sa facem...era vai de curu nostru.

    RăspundețiȘtergere
  5. @standdowncaffe
    :))Beton.La noi pedeapsa era mai aspra pentru orice prostie facuta ne trimitea la fete unde trebuia sa cosi si sa croiesti :((

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai nu..ca noi aveam ora de cusut by default...eu am fost sef la cusut pe etamina...era un joc...cred ca joc era "Sa invatam sa coasem" :))) hahaha ca mi-am adus aminte...erau niste cartoane pregaurite , daca imi aduc bine aminte, si daca foloseai corect gaurile reuseai sa obtii o imagine ... un fel de uneste punctele pe hartie...dar cu ac si ata :)) . Am sa caut acasa, acasa unde am crescut, vreo doua d'alea le fac poze.
    Super tare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Auzi sper ca nu te apuci sa-ti faci si partid acum . :D

    RăspundețiȘtergere
  8. M-am mai gandit..am acasa si snururile de sef de departament, respectiv loctiitor de unitate :)
    Am fost tare trist la revolutie, clasa IV-a, ca mi-au luat toate decoratiile.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Standdowncafe
    Eu am reusit sa am doar d-ala rosu, de sef de grupa :(
    In ciuda acestui fapt am avut placerea de a participa la o indoctrinare de vreo 4 ore la palatul copiilor. De atunci am zis ca e prea plictisitor in politica pentru mine.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !