Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 20 decembrie 2010

Prefata la Anul Nou

     Se apropie finalul de an, imaginativ tragem linia si socotim, unii trag decat liniuta si se simt bine, fiecare dupa buzunarul si creierul lui.
     Va propun o intoarcere in timp cu aproximativ 1 an, moment in care printre fripturi, glume expirate, atmosfera fortat sarbatoreasca ne facem promisiuni cu perspectiva: Anul Nou. Eu spre exemplu (negativ bineinteles) nu imi mai aduc aminte nici macar ce mi-am propus, dar sa mai si realizez. Ma incinta prostia prin vizorul careia ne gindim , Anul care vine o sa fie mai bun, o sa promovez sau imi gasesc un servici mai bun, o cuceresc pe aia/ala de la sales sau platesc una/unul care sa semene. 
      Din categoria Imi Iau: Anul care vine "vad eu cum fac"(observati aici lipsa totala de know how) si imi iau casa, imi iau masina, imi iau televizor, imi iau alta mobila in dormitor, imi iau PC, imi iau GPS...  nimeni nu vrea sa-si ia zilele, :D cu sensul de a isi lua zilele in mina, adica sa se organizeze si sa isi controleze viata ca sa isi atinga scopurile.
      Din categoria Ma Las, ma las de fumat sau fumez pipa, ma las de baut sau beau apa plata cu lamaie, ma las de stat pe internet la servici, ma las de umblat prin baruri...
      Din categoria Ma Apuc, ma apuc de sport, ma apuc de citit, ma apuc de invatat nu stiu ce(reconversie profesionala), ma apuc de ...
      Dupa cum se vedem, toti ne facem planuri, speram ca doar prin simplul eveniment ca a trecut un an si vine altul o sa avem realizari deosebite in cimpul muncii, al posesiunilor degeaba, devenind peste noapte sportivi de performanta si oameni culti in acelasi timp. Ultimele doua nu se potrivesc, de asta a fost stabilit un standard de neatins "mens sana in corpore sano" . 
      Poate stiati poate nu, dar paragraful mentionat mai devreme in latina face parte dintr-o poezie, a lui Juvenal e vorba de Satira 10(ca sa moara de ciuda latinii ca am folosit cifre arabe), si intimplator are legatura cu postul scris, mai precis cu ce ar trebui sa iti doresti, de Anul Nou. 
      As fi curios, voi din care categorie aveti mai multe planuri si daca nu cumva le-am enumerat deja, ajutati-ma sa fiu putin mai deprimat si spuneti-mi care sunt. :D
      Multumesc pentru timpul acordat de a citi articolul. O zi buna.

9 comentarii:

  1. Eu... imi doresc ca starea de sanatate sa mi se imbunatateasca (si am ceva treaba multa de facut pentru asta). E dorinta principala pentru anul ce vine. Stiu ca avand asta, voi avea energia necesara pentru a face tot ce imi propun. In rest, nu imi fac griji: ma las, ma apuc, imi iau de toate, doar sa fiu sanatoasa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da' nu inteleg de ce te deprima astea..
    Adica, ar fi frumos, din nou, sa nu avem nevoie de un pretext si o zi anume pentru a incerca sa ne punem viata la punct. Poate sistemul ar functiona daca am sarbatori la fiecare doua luni :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm pai sa vedem: la sfarsitul anului trecut habar n-am ce mi-am propus; de fapt cred ca nu mi-am propus nimic. In schimb anul asta am destule:
    - imi iau casa si imi schimb mobila sunt valabile si la mine, dar cu mobila in mod sigur o rezolv. Mi-am facut deja schitele. Trebuie doar sa cumpar palu'. :))
    - cu ma las de fumat e din nou valabila si la mine, dar io sunt si mai si: vreau sa nu intru in anu' nou fumatoare. Asadar am de gand ca asta sa fie ultima mea saptamana de fumatoare. Cum o sa se finalizeze treaba asta... habar n-am, da' o am planuita, domne!
    - apoi cu ma apuc... a!! Da! Ma apuc de invatat cum trebuie partea de HR pe care chipurile si profesez... In fine, long story. Da' io ma apuc de ea.
    Ideea e ca toate astea trebuie sa le fac in acelasi timp cu planuitu' nuntii, deci iti dai seama ce se alege de toate planurile mele... :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-nteleg de ce trebuie sa vina un revelion ca sa ne propunem ceva cu viata asta. Dac=o frec o viata la fel de bine o pot freca tot resul vietii, ma pot opri de la 1 ianuarie sau de la 16 aprilie.
    Tine numai si numai de noi sa facem ceva, orice, eu cred ca atat timp cat chiar vrei ceva, chiar poti.
    Luati o foaie de hartie, scrieti pe ea ce vreti sa faceti d ela 1 februarie, nu de la 1 ianuaire (dupa nush cati ani de fumat o sa fie ca naiba revelionul nefumator), si verificati din cand in cand pe unde sunteti. Dar scrieti multe, 20-30, sufiecient de realiste cat sa le puteti indeplini, si pasii spre indeplinire.
    Concretul ne impinge de la spate, ne zgarie pe creier, gandurile vin si zboara. E si-un sistem de motivare si-un sistem de recompensa, pe masura ce lista incepe sa fie bifata.
    O voi incerca si eu... de la anul. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa, planurile de Anul Nou sunt ca spermatozoizii pe faianta, au potential dar n-o sa ajunga niciodata la facultate.
    Eu am zis ce vreau anul asta intr-un post pe care ulterior l-am scos. O sa-l dezgrop si o sa-l postez la anul, cu bifele de rigoare. Daca o sa fie vreo bifa, si daca nu cumva natura ma va considera mai folositor ca ingrasamant, lucru pe care eu il zic an de an :D

    RăspundețiȘtergere
  6. @colorbliss
    Cred ca r trebui sa sarbatorim in fiecare luna, dar ai prins ideea.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Andera
    Toate depind de tine, decat la nunta trebuie sa fiti o echipa.:D Dupa nunta lucrurile o sa intre in normalitate, nu vreau, nu pot, da tu ce faci toata ziua, sunt ocupat/a, ma doare capu`... :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @Altu
    Vad ca si tu ai prins ideea, foarte corect si eu imi zic in fiecare zi ca pot sa-mi schimb viata si chiar am reusit, mi-am schimbat-o, in mai rau. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dex
    Frate facultatea nu mai e la moda , deci rectificam, au potential dar nu o sa ajunga fotbalisti. O sa ajunga maxim la Facultate si o sa faca iar familia de ris. :D
    Spune repede ce planuri ai si nu o mai da in politico-diplomatica-satiric.:)

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !