Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 8 decembrie 2010

Romania trei - O lume minunata

In care veti gasi...coltul meu de rai.
    Bucuresti, bulevard principal blocat mai tot timpul, 4 benzi dus 4 benzi intors, intre timp o banda de mers si pe un sens si pe altul s-a transformat in loc de parcare asta in afara de trotuar unde faci slalom printre masinile parcate si alte 2 parcari intermediare pina`n bulevard. Off the record si eu parcam pe trotuar atunci cand nu puteam sa demontez masina sa o iau in apartament singurul loc unde gasesti parcare, dar sa lasam detaliile automobilistice si sa vorbim de oameni.
     In blocul din fata am un vecin care e iubitor de pasari, creste porumbei, simbolul pacii majoritatea albi, tocmai buni de vreo nunta sau parada, dar concetateanul meu e un om pragmatic, ii maninca in caz ca are musafiri sau de sarbatorile legale. Ma mir cum de nu a iesit in fata blocului sa vinda pene de indian.
     In coltul blocului, ca in orice cartier care se respecta exista 1 dealer cu baietii lui si cativa clienti, pasnici cu privirea fixata in punctul de sprijin al Universului, probabil nu i-a afectat criza inca, deoarece zimbetul le sta pe fata ore in sir. 

     O paranteza, totdeauna o sa imi aduc aminte cu nostalgie cand m-am mutat in cartier acum vreo 7 ani, ce timpuri ! M-am luat la injuraturi cu 2 biciclisti care mergeau pe trotuar, din ochi am aproximat ca sunt destul de vlajgani si ar fi mai bine sa nu risc, asa ca decat unu s-a dat jos de pe bicicleta pe picioarele lui. Consecinta a fost ca vreo 2 saptamini asteptam sa ploua ca sa ma dau cu pamint din gradina pe fata altfel era periculos sa intru in bloc, era vorba chiar despre clientii pasnici de mai sus, intre timp ne salutam din cand in cand.
     In spatiile comerciale in aproape fiecare bloc gasim, 2-3 Banci si cite 2-3 magazine de telefonie mobila care anunta reduceri de sarbatori plus posibilitatea de a cumpara in rate la noile preturi reduse vreun nou model aifone.
Pe timp de iarna se redeschid saloanele de bronz 100% natural pentru manelistele de facebook.(click aici)
     Nelipsitele 2-3 Shaormerii te imbie cu mirosul de carne rascoapta cu gust de plastic, cartofi prajiti in uraniu(dupa culoare) si muraturile, o delicatesa, care dupa mireasma sunt murate de vreo morsa umana la subrat. Si uite asa am rezolvat si pofta de mincare, pentru cei care tin cura de slabire recititi pasajul din cand in cand.
     Buun sa trecem mai departe, scara mea mindria blocului, vecinii mei au tricouri cu 667 the neighbour of the beast. Etaj 7 sau 8, familie de 5 caini in casa, toti de competitie, vreo 2 castigatori detasati la miros, put de nu stii daca ai calcat in noroc, ai murit si nu te-ai dat cu deodorant sau ai nimerit in vreo vizuina de sconcs in loc de lift. Ceilalti 3 cu medalia de aur in contorsionism, in permanenta ii vezi incercand sa ajunga cu dintii exact in locuri imposibile de pe corpul lor sau joaca matele incurcate, in timp ce ies la plimbare, sufocindu-se cu lesa dupa 5 metri parcursi.Surpriza de pe fata lor inteligenta este maxima cand simt ca sunt la 3 de sec de Valhalla. 
     Alt vecin are senzatia ca el chiar stie sa repare liftul si de fiecare data cand e vreo defectiune apare cu ce gaseste prin casa, surubelnite, crema de ghete, pioneze, foarfeca, o barcuta din hirtie si incepe sa mestereasca la lift.


      Pe la ultimul etaj s-au mutat niste moldo-rusi in chirie si cand ma prind ma inghesuie sa ma pupe in semn de prietenie, cand ne intilnim, asa ca intre vecini, cel putin astia ma iubesc doar seara cand sunt in permanenta amorteala turbionara dupa o zi de munca epuizanta intelectual, vreun sant sapat in linie perfect dreapta.
     Bine ati venit la mine`n cartier, cum intrati in Bucuresti, pe dreapta.


                                                      Tetris - >>







                 
 Oh, what a wonderfull life. It can`t get any better than this.


37 de comentarii:

  1. Dex mi-a zis ca e cum iesi pe stanga, nu stiu ce sa mai inteleg. Militari? E multe intrari si tot atatea iesiri :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tendinta mea de a ma pozitiona central ma impiedica sa imi dau seama daca pe stinga sau dreapta cum vii dinspre Craiova.:P

    RăspundețiȘtergere
  3. @Altu
    Au aparut ceva episoade noi de Scooby Doo? Ca vad ca se ascute pe zi ce trece spiritul tau de observatie. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nope, am numarat pur si simplu pe harta intrarile si iesirile si mi-au dat egal :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ca tu iti cunosti vecinii. Dupa cum stii pe mine ma cunosc doar babele. Daca ar fi sa scriu un post despre blocul meu ar fi cam asa:
    - o data am vazut o fata frumoasa intrand in bloc
    - cred ca azi a mai dat o baba coltul

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta insemna sa fi virtuos, in echilibru ca aici
    http://milogul.blogspot.com/2010/11/intre-nimic-si-degeaba.html
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ca te citezi tot pe tine bai scriitor ratat ce esti :D

    RăspundețiȘtergere
  8. wonderfuL*

    Ah, ce bine că trăiesc în Timișoara :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Altruista SA
    Bine ca esti tu smechera. Ia sa nu te prind ca vii p-aici sa ne furi noua locurile de munca, la bucurestenii astia originali(*)! Stai in frumusetea ta de oras ca banii n-aduc fericirea :)

    (*aproximativ)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dex Banii poate nu, dar tipul din colt cu siguranta.
    Oricum proverbul ar trebui redus la "banii nu pot cumpara iubirea". In rest, sa fim seriosi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Un indemn la seriozitate de la Altu cu gaina ca si animal de companie. We are doomed!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vezi ca poate ma mut in Timisoara ca si asa am ceva chemari din partea aia de pe la prieteni. :D
    Si Timisoara are locurile ei deosebite. :D

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Dex
    Ratat sunt de acord scriitor nu prea. :D
    Dar m-am ratat incercind. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @Dex Stii tu, sentimentul ala care inca te-ncearca si refuzi sa-l accepti. Da, stiu, nu se pune problema, nu la tine, nu cu ea, nu acum

    @Milogul Eu incerc sa te scot din criza si tu apari cu ironii. Era sngunra sansa sa fii cocos in casa, dupa cum spunea un comentator mai destept ca noi. Platonica afirmatia lui, sper :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Descopar noi valente la Altu mai devreme un indemn(ceea ce denota dorinta de actiune):) si acum cavalerismul de a ma salva dintr-o situatie limita " Eu incerc sa te scot din criza" + Optimism( speranta). Ma simt mai singur ca niciodata si ce naiba are camasa asta...de ce are minecile asa de lungi si innodate la spate?

    RăspundețiȘtergere
  16. @Milogul E bine ca te simti singr, prietenii imaginari sunt cei care te-au imbracat asa. Daca renunti si la chilotii peste pantaloni, \S/, sau macar treci pe Catalin Botezatu (oricum ai purta hainele CB e la moda) ai toate sansele sa-ti petreci sarbatorile acasa.
    In alta ordinde de idei m-am prins si unde stai: in Berceni, langa neurochirurgie. :D

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Altruista
    Da, da ...stiu eu cum e cu juramintele femeilor, sunt scrise pe nisipul de la malu marii, la primul val...
    @ Altu
    Fratele meu alb, nu esti departe de adevar, nu renunt la chilotii mei de peste pantaloni,(eventual o sa-i mai spal nitzel) si nici la caiula mea de cosmonaut, iar prietenii mei imaginari sunt femei si nu se cade sa refuzi o dama.:D

    RăspundețiȘtergere
  18. E na, nu ți-am jurat că o să te aștept, pur și simplu eu sunt aici și tu poți veni oricând. E simplu ;))

    RăspundețiȘtergere
  19. @Altruista SA
    Da,da ...stiu eu cum e cu femeile care zic "pur și simplu eu sunt aici și tu poți veni oricând"!!! Cand ajungi acolo ea nu e si sunt SERPI si PAIANJENI URIASI si GORILE VAMPIR!!!

    Nu te du Milogule, E O CAPCANA!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Altruista
    Uite vezi exact despre ce vorbeam, deja imi spui ca nu ma mai astepti si tu doar esti acolo. Eu ce fac acum ca aproape impachetasem deci ma astepti sau nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  21. @Altruista
    Si sa faci bine sa-mi raspunzi ca stau imbracat prin casa.Datorita faptului ca nu am decat 2 pungi de SuperMarket in dotare pentru bagaje, am preferat sa pun decat banii in ele si ce mai aveam 2 geci,3 perechi de pantaloni, ciorapi de lina, 2 caciuli tip caine de vinatoare cu urechile lasate, 1 fular lucrat de mina, 3 perechi de izmene le-am luat pe mine fiindca sunt destept, ce rost avea sa fac alte bagaje.:D

    RăspundețiȘtergere
  22. @Dex
    "sunt SERPI si PAIANJENI URIASI si GORILE VAMPIR!!!"
    Perfect cu astea sunt obisnuit,muuult mai bine decat sa gasesc vreo femeie misterioasa in neglije, cu un pahar de vin intr-o mina si o tigare neaprinsa in alta, intrebind cu voce lasciva: Ai un foc? Groaznic, terifiant...
    As fi fost bintuit de cosmar o viata intreaga. :D

    RăspundețiȘtergere
  23. @Milogul.SRL
    Ingrozitor intr-adevar, d-aia nici nu m-am uitat la filmul "Casablanca".

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce e aia Casablanca? E pentru adulti? :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Si eu care eram nervoasa si vroiam sa raman asa..
    A trebuit sa citesc povesti de cartier semnate de Milogul.SRL :)) Ce vecini simpatici ai!

    RăspundețiȘtergere
  26. Thank you Colorbliss do you want them all?
    Ii impachetez sau ii trimit feliati. :D

    RăspundețiȘtergere
  27. ? ( semnul de intrebare pe care l-am uitat) :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Ii impachetezi frumos, pui fundita, iti dau o adresa gresita si ne rugam sa se piarda pe traseu :D
    Am auzit ca de Craciun se indeplinesc dorintele!

    RăspundețiȘtergere
  29. Parca vad campania publicitara:
    "Sunt Milogul si sunt sarman. Vreau sa-mi trimit vecinii dubiosi prins posta dar n-am bani de timbru. Doneaza acum!*"
    Super tare frate!
    *Minim 10 lei (asta chiar au scris niste ONG-isti pe o cutie a milei intalata la mine la corporatie, cine pusca mea are nevoie de maruntis :D)

    RăspundețiȘtergere
  30. Evident că te-aștept, atâta timp cât eu sunt aici, aștept pe oricine. :D La asta m-am referit atunci .. și NU, NU, NU PĂIANJENI și restul ființelor scârboase, că nu-mi plac. :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Am vrut sa zic ca "Daca nu ai foc, vin.ul merge si fara tigare." :D

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !