Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 31 august 2011

V-ati uitat vreodata in jur?

Oamenii au revelatii din multe motive, majoritatea de la lipsa de etanol, dar s-au mai vazut si cazuri de oameni care s-au trezit revelati prin pesteri sau pe varfuri de munte, sau in cazul meu, complet ne privat de etanol, fix in fata calculatorului. Desigur unele revelatii n-au fost extraordinar de reusite, ca de exemplu aia in care mi-am dat seama ca ar trebui sa fac un dus. Aia nu merita un articol.

De curand lucram la proiectul meu ultrasecret, mult mai secret decat portavionul chinezesc, si, din motive pe care nu le pot dezvalui, cautam diverse imagini pe care sa le prelucrez si sa creez plante si fiinte extraterestre.
Bineinteles ca orice om normal la cap zic: 
"Cum fac eu o planta extraterestra? Simplu! Iar diverse bucati de chestii nenaturale, le combin si o sa iasa ceva ciudat si, deci, extraterestru!!!". 

M-am batut fericit pe umar si mi-am dat o bere pentru inteligenta cvazi-extraterestra pe care am aratat-o. Am tinut-o asa ceva vreme transformand buretele si rigipsul in scoarta de copaci extraterestrii, antene de viermi zburatori si penisuri de inorogi mutanti (din cauza imperecherii intre rude (ale inorogilor, nu ale mele)). Am sucit culorile in "Paint" si am bagat efecte generate de computer pentru a creea ciudatenii inimaginabile. M-am uitat la toate filmele SF si mi-am blestemat zilele ca proiectul meu nu foloseste roboti, iar insectele sunt toate luate deja.

Pana cand intr-o zi cand m-am lovit de o banala iarba. Am mazgalit o iarba dreptunghiulara si portocalie de origine extraterestra. Arata bineinteles ca o chestie total nenaturala, chiar si pentru o iarba dreptunghilara extraterestra si portocalie. Am sucit-o, am invartit-o, am colorat-o, am frecat-o, m-am intors la treaba, si am zis:
"Auziti ba fanilor!? Eu imi bag picioarele, caut o poza cu un tufis pe Google, si daca zice vreunu ca aia e de pe pamant il bat cu prosopul ud!!!"

Si atunci mi-am dat seama: 
"Baaaa!!! Stati asa! Ba!!! Vasile, Georgele, varuleeee! Tufisul asta nu e de pe pamant!!!" 

Ce sunt formele astea ciudata, excrescentele si anomaliile, textura aberanta si ciudat colorata, asezarea haotica si culoarea pamantie? Ce mama dracului sunt umflaturile astea, niste flori dubioase sau niste colonii de viespi extraterestre?

Eu nu ma uitasem niciodata in jur! 
Daca ma intreaba careva: "Cum sunt plantele pe Pamant?"
Ziceam: "Verzi bai putza! Ce e asta? Replica de agatzat?"

Toate plantele erau verzi. Variatiuni peste variatiuni de salata si iarba. Chestii simple si plicticos de asemanatoare. Acelasi verde la nesfarsit, aceleasi nervuri banale asezate alfel, aceeasi scoarta e copac maronie repetata la infinit ca intr-un joc din 95. Lumea acvatica era singurul lucru extraterestru pe care il stiam, cu animalele lucioase si moi, cu antenele viu colorate, cu lumina fluorescenta si dubioasa, cu transparenta nenaturala. 

Dar aici? Aici la mine pe pamant? Chestii colorate cu modele ciudate de parca sunt facute pe calculator? Lucruri care lumineaza noapte printre tufisurile astea atat de banale? Antene si protuberabte? O bucata de pana care seamana cu un fluture de noapte? 

Aici nu! Aici sunt fluturii de noapte, toti la fel, culori estompate si neinteresante, diferiti doar prin marime, banali si enervati. Aici sunt aceeasi pesti, aratand toti la fel, fara culori si forme ca cei ecuatoriali. Animalele toate la fel. Copacii toti la fel. Frunzele: identice. Insectele, toate la fel, aceleasi aripi rigide, aceleasi 2 culori verde si negru, aceiasi ochi mari si ciudati, dar naturali. Trotuarele, blocurile, cimentul, toate la fel. 

Si oamenii? Aici ma opresc, ca oamenii chiar sunt toti la fel. O imensa pata de conformism si asemanare intr-o lume extraordinar de diferita si de extraterestra.

5 comentarii:

  1. Sigur... daca privesti asa lucrurile, te lovesti de conformism si aceleasi culori, forme, nimic neobisnuit, nimic iesit din comun, nimic extraordinar.
    Daca te gandesti ca toata viata are la baza (cam) acelasi cod, aceeasi ,,formula" daca vrei, variatiile observate devin uimitoare. Practic avem o formula de baza (ADN-ul), aceeasi, dar avem atat de multe variatiuni si combinatii posibile. Sunt multe specii de insecte, de mamifere, de fiinte acvatice, multe tipuri de oameni...
    Sigur, ar fi interesant sa avem copaci cu scoarta roz si cu frunze albastre. Dar primavara avem copaci cu trunchiul maro si florile roz, rosii, albe. Toamna avem copacii cu frunze rosii, portocalii, galbene, verzui, visinii. Si mai sunt florile, Dex :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta incercam sa spun si eu in articol, ca lucrurile sunt impresionante, dar ca nimeni nu se uita la ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dex
    Eu mi-am facut o broderie cu fiintele acestea. Am pus-o in rama si am batut-o-n cui!
    Imi plac mult coloniile de corali. Nu in bijuterii! Lumea subacvatica e fascinanta si de o inteligenta aparte. Cromatica marina e un spectacol insolit.

    RăspundețiȘtergere
  4. @La Fee
    Ia-ti ochelarii si apropie-te de un copac, si uita-te la el un minut. Apoi apropie-te de altul. O sa vezi minunatii mai apropiate de noi decat fascinanta lume acvatica.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dex
    Duminica am fost la Viscri, satul in care printul Charles are un domeniu...
    Am vizitat ce se putea vizita, din afara, ca totul era inchis. Am stat in livada Bisericii evanghelice si am studiat pomii... Intr-unul am vrut chiar sa ma cocotz, dar gravitatia nu m-a lasat deloc. Am poze pe FB.
    Nu m-am urcat intr-un copac din adolescenta. Am studiat crapaturile. Mai ales acelea unde se fixeaza, ca un extraterestru, samanta de vasc. Toti pomii erau parazitati de vasc. Tufe enorme! N-am vazut asa ceva niciodata. Scoarta copacilor amintea de epiderma dinozaurilor, asa cum i-am vazut eu la "Antipa".

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !