Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

duminică, 26 februarie 2012

Pinga


Pinga - Zeita eschimosa a pamintului, care supravegheaza initierea viitorilor samani, trimitind fiecaruia un spirit in forma unei femei frumoase, albe.(casnica, secretoasa, dispusa la sex pasional de cate ori cere animalul, cu simtul umorului, inteligenta cat sa nu pari prost)
Acest spirit(in realitate nu exista asa ceva) le apare tinerilor(cateodata si batrineilor cu multa imaginatie) discipoli fie in vis, fie in halucinatia, provocata de frig si foame(probabil ca de asta nu vroiau sa fie salvati oamenii fara adapost din Bucuresti iarna asta), din cursul initierii. Dupa initiere Pinga il investeste pe novice cu puteri magice care vor face din el un angekok.

Maine despre ce inseamna sa fii un angekok.


Un comentariu:

  1. De aici și obiceiul ciudat al eschimosilor de a oferi celor veniți în vizită propriile soții pentru a le ține companie musafirilor peste noapte. Dar asta nu se face oricum, ci din rațiuni religioase. Trebuie să fii un bărbat destul de interesant, încât șamanul tribului să considere că împărțind perna cu o sotie eschimosă, această unire va aduce o vreme bună, favorabilă vânătorii.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !