Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 26 octombrie 2010

Despre legi

Observ cu stupoare afectiunea multora pentru legi. "De s-ar da o lege care sa interzica prostia! Noroc ca e legea aia care interzice sa ai secera si ciocanul pe casa! Eu as sustine o lege care sa interzica fumatul!"
Ideea imi vine de la o replica care am primit-o pe un alt blog, nu-l mai dau ca poate nu vrea sa fie asociat cu persoana mea :D Si de la un prieten fumator sustinator al legii care interzice fumatul.

Voua nu vi de pare ca sunt cam multe legi? Sincer, ca oameni, nu credeti ca viata voastra nu ar trebui sa depinda de o terta persoana necunoscuta, in momentul in care sunteti nevinovati?
Iti ia foc casa, vrei banii pe asigurare, nu-i primesti, poti castiga de unul singur procesul? Esti acuzat de crima/viol/trafic de droguri, poti castiga de unul singur procesul?

Un prieten si consoarta lui erau sa fie amendati pentru prostitutie pentru ca faceau sex in masina personala! E corect? De ce nu? Vreau articolul!

Legile au devenit o portita ieftina de scapare in fata propriei slabiciuni, la fel ca religia. Nu ma pot lasa de fumat singur, poate ca daca ar fi interzis as fuma mai putin! Diavolul m-a impins in pacat si mi-am inselat barbatul, dar acum ma rog la D-zeu si el ma va ajuta sa fiu fidela!

Sau poate adevarul e ca nu poti sa te lasi de fumat pentru ca n-ai pic de vointa, poate ca din acelasi motiv n-ai o slujba buna. Poate d-aia ai o nevasta urata si curva care te face de rahat de fiecare data cand iesiti undeva. Poate ca solutia nu e sa fii inchis intr-o cusca, ca sa nu omori pe cineva. Poate ca solutia e din contra sa inveti tu ca om sa te stapanesti sa nu omori pe cineva. Pentru societate, dintr-un anumit punct de vedere, e tot aia, pentru noi ca oameni diferenta e de la cer la pamant.

As vrea ca oamenii sa nu se mai inlantuiasca singuri, sa nu isi mai puna limite aberante de teama ca nu sunt in stare sa se controleze. E valabil si referitor la legi si referitor la religie. Poate ca femeia care si-a inselat barbatul chiar nu e facuta pentru a fi maritata. Poate ai place sexul cu alti oameni. Poate nu ai place barbatul ei. Poate dupa doi-trei-cinci ani de zburat din pat in pat isi da seama ca acum a venit momentul sa se lege de cineva si sa intemeize o familie, cam asa cum se intampla cu majoritatea doamnelor respectabile, chit ca vor sa recunoasca sau nu.

5 comentarii:

  1. Referitor la prima parte: Sunt cat se poate de acord cu un stat minimal cu un numar sumar de legi, mai de graba un fel de "principii fundamentale". Cochetez cu o abordare de genul: http://ayn-ro.blogspot.com/2008/12/breviarul-libertii.html
    Cu toate ca am serioase obiectii referitor la punctul 5 de acolo: cine si cu ce legitimitate alege drepturile fundamentale respective. Cu ce legitimitate sunt ele impuse generatiilor viitoare (si actuale).

    Referitor la ultima parte, cu femeia, o sa expund curand intr-un nou post cateva idei.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Doxatul
    Daca fumatul ar fi interzis prin lege , probabil ai fuma mai mult si ai banui ca te minte Guvernul si ca nu e vorba de cancer, de fapt iti face chiar bine. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Milogul.SRL
    Merci de poza, foarte on topic :D
    @D
    Iara imi furi spotlight-ul cu ineptiile tale de posturi :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @Doxatul Dex
    Nu e post, e un comentariu :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @D
    Si postul care l-ai scris si pe care il mentionezi in comentariul de mai sus? Asa pe fatza, maestre!?! :D

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !