Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 5 octombrie 2010

Fatza de online


Azi, pe drumul de la ferma spre casa, am avut unul dintre momentele alea, care complet nu ma caracterizeaza, prietenii stie de ce, sau daca nu stie, are ei o parere mai mult sau mai putin prosteasca despre subiectul asta, iara am lungit fraza de nu se mai stie de unde am pornit, stop si de la capat.



Azi, mi-am dat seama ca s-ar putea sa nu fiu complet normal. Sunt convins, audienta este socata!
Stateam eu asa, si ma gandeam, la chestia asta cu socializarea pe diverse site-uri, si la oamenii care socializeaza tot cu aia de la servici. Adica ai 50 de prieteni pe Failbook si toti colegi de munca. Si ma gandeam, unii oameni nu e normali, sa stea si pe internet si sa se prefaca ca sunt prieteni cu toti putzoii si toate pizdulicele pe care i-a angajat "managementul" si "Eich Ar"-ul. Adica, de, ai fatza de servici, ca de, plasma creste de la an la an, dar, fatza de online, e cu totul altceva, libertate vere, femei, droguri, rock&roll. De ce ai vrea sa le amesteci?
Eu unul nu mor de drag sa apara cel mai prost coleg de la ferma si sa isi exprime admiratia despre cum dormeam eu intr-o baltoca pe Facebook. Nici nu mor de drag sa stau sa am grija ce scriu pe diverse medii electronice, de frica sa nu izbucneasca vreo mimoza in plins. Eu am nevoie sa "ventilez" (inglish) pe online, ca d-aia stau aci, altfel as iesi in mall cu colegii de la firma!!!
Dupa mai multa gandire, mi-am dat seama, ca, cel putin istoric vorbind, eu sunt ala anormal. Adica acum 100 de anii fiecare om avea o singura fatza: fatza de tzaran! Cu aia defilai toata ziua si toata noaptea, ca din sat oricum nu plecai decat eventual cu picioarele inainte si asta numai daca era vreo epidemie si te lua astrologii de la capitala sa vada ce umori ai dereglate la cap.
Deci, raman cu un subiect de studiu, pe care promit sa-l aprofundez:
"De ce unele elemente neadaptate social au nevoie de o personalitate diferita in mediul online?"
(Studiul este deschis, astept sugestii sau numere de gagici fierbinti)

2 comentarii:

  1. Pai uita-te in jur. Foarte multi oameni au in general nevoie de mai multe personalitati. Creeaza impresii, is construiesc imagini. Ca si le pot construi asa cum vor ei in mediul online...asta e avantajul pe care l-au descoperit. Oricum totul cade in viata reala, asa ca oricum nu conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci de comentariu carbonaru (carbonare? :p). Am mai debitat cate ceva, drept raspuns aici: http://milogul.blogspot.com/2010/10/fatza-de-online-2.html

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !