Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

duminică, 24 octombrie 2010

Taxa de pseudo-autostrada

     Ministrul Radu Berceanu spuna ca"De la jumătate anului 2011 şoferii care vor circula pe autostrăzile din România ar putea plăti taxă de autostradă. "
     Conteaza mai putin ca o sa mai investeasca niste milioane de Euro in tehnica de taxare, conteaza mai mult ca avem decat 320 de km de autostrada si o sa fim pedepsiti ca nu ne-a convenit ca in 22 de ani nimeni nu a mai construit vreo autostrada. Sa inteleg ca dupa ce faci 2 ore sa traversezi Bucurestiul, daca mergi pe centura poate chiar 3 ore, chiar cand crezi ca ai scapat apare Taxa, alta coada de masini la fel ca cea dinspre litoral.
     Banii pentru constructia noilor tronsoane de autostrazi sunt din finantare UE si datorita faptului ca se mareste miza pentru furat, adica exista potential, daca pana acum am furat reparind 320 de km pe viitor trebuie sa asiguram sursa de bani pentru a fura reparind 690 km. 
     Ministrul Radu Berceanu  mai spune: "Contribuabilii europeni dau nişte bani să ne facă nişte autostrăzi în România, dar doresc să fie întreţinute ca în Uniunea Europeană"
     Normal, nu sunt atat de prosti ca noi sa platim taxe 22 de ani si sa nu stim unde sunt banii cu exceptia placutei "Aici sunt banii Dumneavoastra" sub forma de batjocura .
     Totusi inca nu exista nici banii si nici autostrada, de ce oare spune ca incepind cu anul viitor o sa fie Taxate A1 si A2 cu 4 Euro? Nu era vorba ca introducem taxa pentru a fi intretinute autostrazile ce se construiesc cu bani de la UE? 
     A1 si A2 sunt platite deja de 22 de ani de taxe si este uimitor cum ne spune domnul Ministru ca pana acum nu au fost intretinute cum trebuie, introducind taxa o sa fie si mai multe reparatii de parca nu ne-am fi saturat deja de segmente inchise pentru circulatie ca se inlocuieste bordura.
     De ce nu se face un program gen Adopt a Highway dar pentru firme si sa fie scutiti de impozit daca investesc in reparatii, sa luam in calcul si alternative decat sa platim degeaba la stat ca pina acum.
     Poate gasim niste cauciucuri de iarna cu crampoane de metal sa dam cateva ture dupa ce baga taxa de autostrada.


Un comentariu:

  1. Stai linistit maestre ca la 100 milioane kilometrul( sau cat o mai costa pe la noi autostrada) banii de la UE o sa ajunga pentru un WC public si un gard.
    Si apoi cine te pune sa citesti stirile sa te deprimi, lasa-i p-aia de voteaza sa se ocupe de soarta tarii.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !