Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

vineri, 8 octombrie 2010

Fatza de online (2)

Continuare la: Fatza de online

M-am mai tot gandit la subiectul din elucubratiile mele precedente, dar n-am gasit nici un raspuns. Nici nu voiam sa mai scriu despre el, dar tinand cont ca am un comentariu (Happy Comment Day to Meeee!!! - merci carbonaru) m-am gandit sa raspund la el. Apoi mi-am dat seama ca raspunsul s-ar intinde cam mult si am zis ca mai bine il bag aici.


De unde pornisem eu, era intrebarea asta extraordinar de arzatoare pentru stiinta: "De ce unii oameni au aceeasi fata si pe net si in viata reala?"
Am mai avansat, am mai adaugat niste intrebari/teorii/ipoteze:
- poate ca oamenii astia care stau pe facebook cu colegii de la ferma, mai au un profil secret cu care se inscriu pe site-uri d-alea grele cu incesturi, violat pui de foca si d-astea. Asta e teoria mea preferata, fiind cu conspiratii si chestii de gen.
- teoria normala, bineinteles, ar fi, ca oamenii respectivi sunt multumiti de viata lor reala iar internetul e doar o extensie la chestia asta. Poate chiar sunt mai excentrici pe net, isi permit chestii mai "deplasate", dar totul evident incadrat intre niste reguli sociale standard, si doar putin extinse, ca de "e pe net, ne permitem". HA! HA! HA! Evident daca oamenii astia "normali" ar exista societatea i-ar alerga cu facliile si le-ar bea sangele. Deci teoria asta cade, fiind improbabila.

Carbonaru zice "Oricum totul cade in viata reala, asa ca oricum nu conteaza.". Eu nu inteleg de ce ar cadea in viata reala. Hai intr-un sat, sau intr-un orasel cu 30.000 de locuitori inteleg, dar la kapitala de exemplu ar trebui sa fie fix aceeasi chestie. Nu te opreste nimeni sa te duci in cartierul alaturat si sa incepi sa faci misto de oameni, sau sa joci diferite roluri. Presupunand ca nu sari calul extraordinar de mult sansele ca sa-ti iei bataie sunt relativ mici (dar recunosc, pot fi suficiente pentru a speria genul de smecheri de net, cu gasca pe WOW). Unii oameni chiar fac asta. Adica te sui in taxi si cand te intreaba "Lucrati la Rebu, ca se vede dupa fatza!?", tu zici: "Akhal'birza karamba marguerita, MARELE PESHTE TE PRIVESTE! Adevarul este in APA! Nu beti apa de la ghiuveta! O campanie a ministerului sanatatii si padurilor."
Intr-o nota mai serioasa, la teoria asta am 2 cazuri demonstrate clar experimental, prin observatiile mele fara nici o valoare stiintifica:
- femeile care nu ti-ar arata tzatzele in bar, dar la mare nu poti sa scapi de ele ca ti le baga in ochi (adica aprox. toate)
- cocalarii care umbla prin oras sa dea pumni in gura la oameni. (Banuiesc ca mai exista! In tineretea/ copilaria mea erau o specie nu tocmai rara dar extrem de proasta. Pentru cei care n-au intalnit: Stai si tu in fata blocului ca baiatu, apare unu pe care nu-l stii, si care zice politicos: "Frate ai o tigara?" Tu zici: "Da vere!" Si el poc, pumnul in bot. Tu victima, el mare macho, viitor angajat al anului la shaormerie.)
Ce voiam sa sugerez, ca am impresia ca n-am fost foarte coerent, e ca nu e neaparat nevoie de internet ca sa te transformi dintr-un om normal intr-un idiot complet/vedeta porno/gagica/sniper, etc. E mai greu, nimic de zis, dar posibil.

Una peste alta, intrebarea mea inca n-a primit un raspuns multumitor! Va urma?

3 comentarii:

  1. Eu cred ca nu e vorba de ,,alta" personalitate, si nici de ceva ,,transformare". Ziceai in primul articol de ,,elemente neadaptate social". Ai raspunsul in sintagma asta. Majoritatea neadaptatilor sociali au anumite inhibitii. Internetul are darul de a ne elibera de inhibitii. E cel mai usor. Da, nu e neaparat nevoie de internet. Uneori si alcoolul face asta :)

    O alta varianta ar fi dorinta de a iesi din propriile limite. Adica, ,,Ia sa vad, cum as fi eu ca Idiot/gagica buna/mare macho/inteligenta pamantului?"..
    Oricum, e riscant. De la a scapa de inhibitii, pana la a dezvolta la modul serios personalitati multiple... e un pas micut pentru unele persoane mai instabile.

    RăspundețiȘtergere
  2. In urma consultarilor cu Ministrul Sanatatii, Casa Regala Dex, prin persoana Regelui Doxatul Von Dex, cuceritorul Mallurilor, stapanul tinutului Pitziponc din Nordul Dunarii, refuza sa recunoasca posibilitatea ca unii oameni sa o ia complet ranza pe net si sa dezvolte personalitati multiple!
    Sa i se taie capul!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aoleu, ce radical esti! :))

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !