Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 16 februarie 2011

Imperiul lui Dex

Imi framantam eu creierul extrem de obosit, de la excesul de culturism de gradinita pe care il practic, ca sa reusesc sa articulez cateva idei care imi sfaraiau intr-un colt al creierului, nereusind sa se coaca din lipsa de proteine.

Ma gandeam la cat a evoluat lumea asta in ultimii 2000 de ani si sentimentul de mandrie, in mare parte absurda, pe care il avem pentru ca facem parte din ea. Ne dam pe internet de la calculatoarele noastre smechere cu miliarde de tranzistori miniaturizati, ne plimbam cu avioanele cu sute de kilometrii pe ora si adormim dezinteresati cand NASA mai lanseaza cate o racheta. Cat din toate astea ne-a ridicat pe noi ca indivizi?

Ziceam eu in gandul meu: "Iti dai seama bai creiere ce s-ar intampla daca preainteleptul Dex ar calatorii in timp la maimutele umblatoare de acum 2000 de ani? Ha! M-ar face bietii imbecili rege peste noapte. As avea cel mai avansat regat de pe planeta fiindca as folosi cunostiintele mele mega avansate!"

Prima data as face o masina: se ia doi cilindrii cu niste pistoane, se baga ceva care sa faca scanteie in ei... probabil o bricheta... si bagam gaz lampant... si parca era o axa d-asta stramba care transforma miscarea liniara in aia circulara... si.... aaaaa. 

Ba nu, as face o pusca, se ia o tzeava si se baga o bila in ea, si mai trebuie niste praf de pusca, care se face ... aaaa... cum era in Mac Giver?? Niste mucegai de pe perete si mai ce dracu!? 

Hai sa nu ne intindem, as face niste sabii de fier, in loc de alea stupide de cupru. Cat de bleg sa fii sa faci sabii de cupru?!?? Ha, ha, ha! Saracii imbecili! Le-as zice: "Cautati ba fier! E o chestie asa gri si care e tare si tai inamicu' mai bine! Cred ca creste in munti! Luati si voi tot ce e gri si vedeti daca e tare dupa ce il topiti si il lasati sa se raceasca! Ce mama dracului, cat de greu poate sa fie?!?? Sunt inconjurat numai de incompetenti!!! D-aia nu-mi iese nimic!"

Cred ca ati prins ideea! Dupa aproximativ o jumatate de ora de braistorming cum zic managerii imbecili, am dedus ca marea realizare a mea ca imparat va fi o masina automata de facut sex, d-aia de invarti roata de la fantana si un penis de lemn (Am zis de lemn!!! Care vrea cauciuc sa-l inventeze, popor de innapoiati!!) se misca inainte si inapoi. Am vazut eu in niste filme educative chestia asta! 

Deci cam asta ar fi gasit arheologii despre "Imperiul lui Dex":

11 comentarii:

  1. În primul rând că ai fâşiile de la fustiţă inegale. :P
    Şi în al doilea rând "OMG şi ţie îţi plăcea Măgaivăru'?!!!"

    RăspundețiȘtergere
  2. @mitzaabiciclista
    Ce sa faci, e greu sa gasesti un croitor bun in secolul zero :D

    MacGyver e idolul meu, cu siguranta el ar fi reusit un imperiu mai avansat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu stiu ce ar constata arheologii, dar as banui ce ar spune exegetii despre mitul imparatiei lui Dex, conservat de memoria folclorica.
    1. Expozitiune: timp si spatiu anistorice; un imparat impune inventarea unei masinarii ciudate, interzicand muritorilor sa se mai iubeasca traditional(complexul oedipian),rezervandu-si siesi aceasta placere.
    2.Intriga:masinaria divizeaza supusii in tabere ireconciliabile; barbatii devin eunuci sau soldati, iar femeile devin calugarite sau prostituate dispuse sa foloseasca masinaria pentru cativa banuti necesari sa isi creasca plozii(facuti de pe vremea cand se puteau concepe natural).
    3.Desfasurarea actiunii:
    -aparitia eroului: din mijlocul poporului se ridica tanarul si viteazul Xed, care indragostit fiind nu mai suporta starea de fapt;
    -eroul se angajeaza in misiunea de distrugere a masinariei si detronarea lui Dex;
    -eroul apeleaza la adjuvanti si la obiecte magice;
    -impreuna parcurg un drum al solidaritatii si al nadejdii de mai bine;
    4.Punctul culminant:Tex si prietenii lui il inving pe Dex;
    5. Deznodamant: Tex se insoara cu aleasa inimii;
    6. Epilog: o vreme lucrurile au mers bine si oamenii au fost fericiti; dupa aceea au cazut in destrabalare; Xed este obligat sa ii puna pe invatati sa inventeze centura de castitate, fiindca intre timp descoperisera fierul.
    P.S Din mijlocul supusilor se va ridica Exd, care va lupta pentru abolirea institutiei centurii de castitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @La Fee
    Nimeni nu-l detroneaza pe Dex!
    In rest trebuie sa recunosc ca nu a fost rea povestea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă aș fi trăit pe vremea Imperiului tău, m-aș fi simțit persecutată și m-aș fi ridicat împotriva ta ! :)) :P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Altruista SA
    Cineva vrea sa fie torturata am eu impresia!?

    RăspundețiȘtergere
  7. Acordul se face la masculin, fiindca ai pronumele nehotarat "cineva". Corect 'cineva vrea sa fie torturat'.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine, o sa-l iau pe Anonim la torturat ca-mi submineaza autoritatea!

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !