Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 3 februarie 2011

Si noi ce facem?





       Universul, spatiul infinit sau finit, la multi ne place sa spunem ca am vrea sa calatorim in spatiu, pe alte planete, daca tehnologia ar permite. Totusi, el sperie prin vastitatea de neimaginat a perspectivelor de timp pe parcursul calatoriilor spre alte orizonturi ce reduc toata istoria omenirii la durata unei clipiri din ochi . 
      
        Aici, noi stam pe loc, e cald si frig, totul e stabil si linistit, cat de perfid sa fii sa poti crea o asemenea iluzie, in timp ce totul se misca in jurul nostru?
       Suntem mici, dar suntem ocupati, avem treburi in fiecare zi, ne bucuram de viata si de ambitiile noastre aici, suntem stapini, suntem cei mai mari, suntem unici, suntem inteligenti, am evoluat, noi mergem la servici si avem ambitii, vicii si placeri, mai mari, mai mici.
       Din tot ce stim noi pina acum, in supa nostra Spatiala, sunt alte legi, unele reci, indiferente, caci nu prea tin cont de Viata.
       Cum si noi?Adica nu contam? Daca se supara Universul asta negru si urat pe micuta noastra planeta albastra? Noi ce facem?
       Nu cred, sa nu conteze emotia, ambitia, succesul, puterea, arta, religia, Dumnezeu, banii, dragostea ? Sa nu conteze Viata in ochii lui adinci spre infinit si goi?
      - Nu ! 
Cum nu? Si noi ce facem?...Auzi da tu cine esti, de ne spui ca nu conteaza?
      
       

32 de comentarii:

  1. Fiindca tot am fost oarecum de acord toti ca exista memorie celulara poate veni sfasitul lumii prezis de mayasi, fiindca, intr-un fel sau altul, cand se va naste o alta lume si o alta viata, ne vom regasi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum " Avem timp", vorba lui O. Paller.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si chiar "pereat mundi"!, voi trai prin Venus, fiindca sunt Balanta, si prin Luna, fiindca m-am nascut intr-o zi de luni, adica sunt lunara sau lunatica(de aceea nu am rabdare sa citesc ceea ce am scris ca sa fac si corecturi inainte de a posta! pe la nas sa-mi fie!).

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa disparem si gata.Oricum asta e doar o chestiune de timp, mai devreme sau mai tarziu se va intampla.Nimic nu e vesnic, totul este efemer.

    RăspundețiȘtergere
  5. Universul este inamic nostru si propun sa-l atacam preemptiv!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu ce? Cu pietre? Sau precum dacii! Sa tragem cu sageti spre ceruri?Da, da' poate se opresc in universuri de tip perdea de organza, ca am vazut eu pe Discovery ca in univers (nu glumesc!)exista un fel de intersectii cu universuri de tip falduri de perdea...Unii au si demonstrat matematic aceste modele de universuri, dar societetile stiintifice contemporane procedeaza ca pe vremea cand un cercetator tanar a descoperit ornitorincul.I-au spus omului in fata ca e o contrafacere grosolana si ca asa ceva nu exista!

    RăspundețiȘtergere
  7. Facand ordine in biblioteca, am descoperit "Scrisorile persane" de Montesquieu si acolo este Scrisoarea CXIV, " USBEC CATRE REDI (la Venetia) in care scrie despre catastrofele partiale si cele generale:"Nu trebuie prin urmare sa numaram anii lumii. Numarului firelor de nisip din mare nu le e mai potrivit, pentru comparatie decat clipa."

    RăspundețiȘtergere
  8. @Coeur de pluie
    Nu dispare nimeni din peisaj, eu astept judecata de final sa rad la prostiile pe care le-au facut altii. :D
    Totul e vesnic, nimic nu e efemer. Asta ca sa nu sperati ca o sa scapati.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dox
    Nu aduci un cutit la o bataie cu pistoalele. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. أجبر هذا لي أن تعلن Tomiris بلدي!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ori dai cu piatra, ori tragi cu sageata, cred ca totul tine de convingerea cu care o faci si de atitudinea pe care o adopti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Qui me urgebant, profiteor me Tomiris

    RăspundețiȘtergere
  13. @ la fee
    A*&(^@!&*kJ9eru, aa9u00-23m y&^65, &^!@&^(_)":>^$.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  14. که منو مجبور به اعلام Tomiris من!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sper ca in persana ati inteles mai bine cine as vrea sa fiu!

    RăspundețiȘtergere
  16. @la fee
    Am inteles.
    A*&(^@!&*kJ9eru, aa9u00-23m y&^65, &^!@&^(_)":>^$.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Azi am aflat ca mi-a fost luata Cleopatra!!! Nu stiu de ce dracul nu mi-a venit mie ideea sa ma fac Cleopatra pe FB. Dar e bine si Tomyris! E mai Cool.

    RăspundețiȘtergere
  18. Slap me and then slap me again, a fost luata Cleopatra?

    RăspundețiȘtergere
  19. من انجام داده ام لذت بزرگ اگر شما که برای من ترجمه ملکه احمق!

    RăspundețiȘtergere
  20. Lui Dex:با کف دست زدن با کف دست زدن من دوباره به من و بقیه

    RăspundețiȘtergere
  21. De acum voi scrie numai in persana! Nu mai am grija felului in care am scris. Voi da vina pe Google translate!

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am fost onesta si ti-am tradus! Sper in reciprocitate, Milogule!

    RăspundețiȘtergere
  23. @la fee
    Traducerea este:
    Ad digitas haoticus de nostra tastattura, Tomiris.:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Salve Magister! Eseabebam at ego! Scribebam aiurelis de Dex credebam de urechebebam Tomirys!

    RăspundețiȘtergere
  25. Habeam accordus de te enverare un articolus de lingua getica et messagetica?

    RăspundețiȘtergere
  26. Vorbesc serios! Este un articol din "Libertatea" care te pune pe ganduri!

    RăspundețiȘtergere
  27. O sa il stergi daca nu-ti place!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cleopatra e cu mine. Face clatite cu gem de gutui, dar a zis ca ea nu are fise destule sa protesteze asa ca face plinul la orice benzinarie, ca oricum pe facebook nu mai intra.

    RăspundețiȘtergere
  29. In alta ordine de idei, I. Newton a prezis sfarsitul lumii in 2060(el nu facea diferenta intre cunoastere si religie; ambele erau lucrarea lui Dumnezeu). Cand Cristofor Columb a plecat in calatoria spre orient, avea misiunea screta de deschide calea pentru armata spaniola care avea comandamentul de cucerire a evreilor si trecerea lor la crestinism. Acest fapt ar fi insemnat declansarea Apocalipsei, fiindca astfel ar fi dus la revenirea lui Iisus. In 1967, prin formarea statului Israel s-a crezut, de asemenea, ca va fi sfarsitul lumii... In satul unde ai mei erau invatatori, unii isi cumparasera si sicrie ,s-au imbracat in haine albe si au stat asa intinsi in sicrie... Au fost de rasul lumii si nu de sfasitul lumii...

    RăspundețiȘtergere
  30. Noroc cu voi ca ati ametit universul asta si mai mult. Un om mahmur ca mine n-ar trebuie sa se chinuie sa inteleaga despre ce drak vorbiti. Ma duc sa bag un ceai!

    RăspundețiȘtergere
  31. Doar pentru ca la nivel macro nu conteaza toate ,,nimicurile" noastre, nu inseamna ca nu conteaza chiar deloc. Conteaza atat cat sa faca aceasta lume sa isi continue mersul firesc. Furnicile ar trebui sa intre in depresie deoarece pentru gigantul OM nu conteaza toate zbaterile, bucuriile, ambitiile lor ? :)
    Efemer, dar vesnic - pentru a insuma ce zicea Coeur si ce adauga Milogul. Efemer caci trece, dar vesnic caci odata trecut, nu va mai putea fi schimbat. Pe veci va ramane asa. Asa o fi ?

    Si da, ati ametit universul cu modul incalcit de comunicare. Eu ce fac?? - caci nu inteleg nimic.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !