Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

joi, 24 februarie 2011

Oameni

Am scris "Oameni" si ma tot uit la cuvantul asta si mi se pare gresit gramatical. Oameni!!! Ziceti cu voce tare! Nu suna ciudat? Cine mama dracului a inventat onomatopeea asta ciudata ca sa ne identifice? Oameni, auzi si tu! Da chizbagi, ce-avea? Brazdani? Eisunt? N-avea nimic banuiesc, toate cuvintele pana la urma inseamna ceva pentru ca asa am fost invatati! Dar asta e un subiect pentru alt post... sa-mi pun un reminder!



...intre timp... undeva in Romania... Doxatul suferea de o problema: "sunt inconjurat de prosti!". Statisticile arata ca majoritatea romanilor au problema asta, pentru ca la sondaje vreo 80 de procente s-au declarat peste medie. Dar da-i in pizda masii de prosti si sa revenim la mine! Eu sunt destept nevoie mare, de cand ma stiu am fost mai sus ca altii, desi de multe ori m-am considerat inferior, si atunci imi ziceau altii ca nu e asa! De o buna bucata de vreme ma simt tras inapoi de lumea din jurul meu, cu ceva exceptii bineinteles. Nu zic exceptii asa ca sa citeasca toti prostii si sa creada ca ei sunt exceptia, zic pentru ca asa e. 

Asta stateam eu si ma gandeam azi la servici: "Sa-mi bag picioarele, cat de rahat poate sa fie corporatia asta! (Nu asta in particular, e ceva general) Numai politica intre manageri! Angajatii sunt de 5 ani aici, n-au lucrat nicaieri altundeva, tot ce stiu au invatat din carti si din mediul asta de rahat". Si apoi ma gandeam: "Pai da, dar si eu sunt un lenes care se fereste de munca ca dracu' de tamaie! Vine cecul lunar, munca merge cum merge... sunt oare doar un simptom sau parte din problema?". Lucrurile in viata reala tind sa se amestece, sa fie neclare, imbacsite, oricat am vrea noi sa le etichetam si sa le intelegem. E greu de evaluat cine e mai bun, "mediocrul" care sta 13 ore la munca sau "geniul" care munceste 2 ore pe zi? Exista intr-adevar in spatele chestiei asteia o intreaga filosofie manageriala, dar, prin experienta pe care am acumulat-o in astia 7(?) ani de corporatii, fie ele mari, sau de apartament, pot sa zic ca managerii sunt niste idioti! In concluzie si teoria lor este idioata! Asta nu inseamna ca nu functioneaza! Functioneaza ca si medicina naturista, daca te doare genunchiul te vindecam, daca ai cancer la genunchi mori!

O intrebare ramane: "Cred ca as putea sa ma descurc mai bine decat ei?". Raspunsul e dificil, initial, si cel mai usor, ar fi: "NU!". In realitate, daca mi-as punea mintea si mi-as da silinta, probabil ca: "DA!". Diferenta intre "NU" si "DA" ar fi colosala, din punct de vedere calitativ si din punct de vedere al costurilor, dar cine ar fi suficient de calificat sa ia decizia asta??? Cu riscul de rigoare, bineinteles? Raspunsul e: "nimeni!". Si chiar daca cineva ar fi in stare sa faca asta, n-ar face-o, pentru ca salariul vine luna de luna, apele, asa cum sunt ele, sunt cunoscute si stiu unde sa ma trag cand se scufunda corabia... etc. 

M-am lasat purtat de val si am divagat de la subiect. Subiectul era "oamenii" si modul serpilian in care se freaca unii de altii. Una peste alta o sa institui o politica dictatoriala la comentarii din simplul motiv pentru ca pot, si anume aia de a sterge orice comentariu ne legat de subiect, oricat de stupid ar fi subiectul.

P.S. Cantecul vampirului astuia e primul rezultat pe google, nu ca mi s-ar parea ceva special.

22 de comentarii:

  1. Te previn ca e un comentariu serios! Termenul om(homo/hominis) a fost impus prin expansiunea Imperilui Roman, apoi prin intermediul elitistilor, ca in final sa ajunga o notiunue lipsita de sens si de valoare. Totusi memoria umanitatii a impus si pastrat unele exigente legate de aceasta notiune: constiinta,cunoastere,toleranta,iubire. Fiecare dintre aceste exigente a pretins la randul ei subdiviziuni;
    1. cunoastere:
    - cunoastere mitica sau emotionala/afectiva;
    - cunoastere stiintifica(mai noua,fiindca abia de vreo 6-700 de ani gandim stiintific, dupa ce am ars vreo doi martiri ai stiintei pe rug);
    2.constiinta:
    -constiinta de sine;
    -constiinta colectiva;
    3.iubire:
    -iubire de sine;
    -iubirea fata de semeni;
    4.toleranta:
    -fata de sine;
    -fata de semeni;
    Procentele din aceste ingrediente pe care le putem gasi intr-un, OM dau valoarea acelui OM!
    In ce ma priveste, cu cat m-am straduit mai mult sa-mi impun proportii armonioase, cu atat am fost judecata mai aspru, nu mereu de oameni macar de conditia mea!
    Inteleg mesajul tau!
    P.S.Acum e la moda ideea ca daca nu am avea in noi izotopul 12 al carbonului(format din 6+6+6)
    ci izotopul 7 , am fi mai buni!:)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai o strategie intelectuala de tip circular. Nu serviciul e problema, nici corporatia, cred ca nu mai vedem padurea din cauza copacilor, care e scopul unui servici?Pentru ce lumea vrea sa aibe firma? De ce oamenii vor pozitie sociala? De ce vor sa fie recunoscuti? De ce vor sa fie in atentia tuturor? De ce vor oamenii bani? De ce vor oamenii putere?
    Daca reusim sa raspundem la ultimele doua probabil ca am elucidat juma de problema. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Aseara, tarziu la stiri spuneau ca se vand insulitze pe ici-colo! Nu am bani sa cumpar una! Nu am bani ca sa caut una pe care sa stau singura si evantual sa mai conversez in scris cu voi!
    P.S. Poate va primesc in vizita uneori sa imi mai aduceti carti, fiindca nu o sa am energia sa vaslesc pana la lumea "civilizata"!

    RăspundețiȘtergere
  4. @La Fee
    Eu nu prea vad oamenii ca fiind alcatuiti din ce enumeri tu. Daca ar fi sa gasesc un lucru comun la ei eu as zicea ca ala e absurditatea, in sensul lucrurilor absurde/prostesti/ilogice pe care le fac. Asta nu poate face un computer.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Milogul.SRL
    Eu sunt de acord cu tine, numai ca tu il cauti pe Dumnezeu, eu vreau doar sa trec de sfintii din fata lui si apoi sa il caut.

    RăspundețiȘtergere
  6. @La Fee
    Daca iti vinzi apartamentul, si probabil un rinichi, probabil ai bani de o insula micuta. Solutii exista.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Doxatul Dex.
    Personal cred că azi te-ai trezit cu faţa la cearceaf. Din ce scrii tu aici rezultă că eşti revoltat şi oripilat de coeficientul scăzut al inteligenţei semenilor noştri. E ca şi cum te-ai supăra ca măgarul pe sat. Şi mă scuz dacă mă exprim brutal de data asta. Ca să nu mai spun că a trebuit să citesc de vreo două ori postul tău complet, başca să reiau câteva pasaje la bani mărunţi, iar datorită mesajului subliminal vis-a-vis de mediocritatea înconjurătoare,a trebuit să mă ciup puternic să mă trezesc, fiindcă era cât pe aici să cred că toţi, dar absolut toţi facem parte din ea.(Oricum toţi suntem mediocri, geniile sunt puţine la număr!)
    Este un mod pesimist de a vedea lucrurile. Nu e chiar aşa. Este ok să îţi ridici periodic ştacheta autodepăşirii, este foarte bine să vrei să stai deoparte de mediile care ţi se par periculos de mediocre şi este cât se poate de firesc să te simţi speriat de eventualitatea plafonării. Dar asta e tocmai ceea ce ne ţine spiritul viu. (Brr, acuma simt eu că mă îndepărtez de la subiect).
    Hmm, ideea e alta. Bunica mea obişnuia să mă sfătuiască venind cu argumentul că "fiecare rău are partea lui de bine". Când nu renunţi la modul optimist de a vedea oamenii ai să descoperi calităţi acolo unde nici nu bănuiai că există. Şi nu uita că pădurea este totuşi alcătuită din copaci, iar unul din acei copaci eşti chiar tu.
    Iar expresia "până la Dumnezeu ne mănâncă sfinţii" e cât se poate de adevărată. Nu da sfinţii la o parte,au rostul lor, de aia sunt puşi acolo. Oricum pe Dumnezeu îl găseşti în tine, poate trebuie doar să cauţi mai adânc.
    (Măi dar ce mult am scris!)
    P.S. Şi cum adică cenzurezi comentariile nelegate de subiect? Protestez! Jos cenzura! Jos totalitarismul! Jos....nu mai ştiu acuma ce cuvânt ar suna revoluţionar :P A, da!
    Liberte! Egalite! Fraternite! Uraaaa! Uraaaa!
    (Aplauze, ovaţii)

    RăspundețiȘtergere
  8. http://polimedia.us/fain/societate/milogul-srl-oameni/

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu mai am ce vinde,am ipotecat tot ca sa cumpar iubirea oamenilor!

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Le Fee
    În cazul acesta eşti cea mai bogată.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dex, de ce mi-ai adus aminte crudul adevar? De cand ma stiu am beneficiat de un strop de iubire autentica doar mituind!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu, Mita, sunt destul de nemultumita de mine! Acum, cand m-am facut mare, am constatat ca e bine sa fii iubit macar o clipa pentru ceea ce esti!

    RăspundețiȘtergere
  13. Au fost insa si situatii mai dramatice cand mi s-a strigat in fata:"N-am nevoie de iubirea ta!"

    RăspundețiȘtergere
  14. @mitzaabiciclista
    Ce zici tu, pana la urma, e ca: "asta e"! Oamenii asa sunt, trebuie acceptati, cautatea partea buna in fiecare prost sau ticalos, etc.
    E ceva in neregula cu asocierea celor peste medie si eliminarea celorlalti?
    N-am zis ca intru in prima categorie, dar tot nu mi se pare o idee prea rea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Asa ca nefiind om ci zana, m-am obisnuit cu acest trament. Desigur ca "n-am nevoie de iubirea ta"imi striga numai inginerii , programatorii,hakerii, care nu cred in bagheta magica!

    RăspundețiȘtergere
  16. @mitzaabiciclista
    Merci pentru promovarea pe polimedia, desi articolul asta nu ma reprezinta prea bine :).
    Cred ca n-ar strica sa invat si eu cum se foloseste ca mi-am facut un cont sa-i multumesc cuiva care postase niste articole si n-am reusit ca n-am karma :)

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Doxatul Dex
    Nu este nimic în neregulă cu asocierea celor peste medie, doamne fereşte. Doar că tocmai găsind partea cea mai bună din fiecare, reuşim să ne facem întâi nouă o viaţă mai armonioasă. Şi acel "asta e" nu este un abandon, ci o estimare cât mai precisă a realităţii. Nici nu trebuie să ne împăunăm, dar nici nu trebuie să ne ascundem capul în nisip.
    Uneori, factorii externi maligni tocmai prin asimilare pot fi modelaţi benign, şi nu neapărat prin eliminare. (nu neapărat, dar vorbim de situaţii normale, nu extremis)
    Articolul l-am propus în Fain fiindcă mi-a plăcut mie, nu ştiu dacă te reprezintă sau nu că nu te cunosc. Da' acuma să nu ţi-o iei în cap! :P

    RăspundețiȘtergere
  18. @mitzaabiciclista
    Sunt convins ca zici lucrurile astea doar pentru ca vrei un autograf cu vedeta ;;)!

    Ai bineinteles dreptate in felul tau asa cum am si eu in felul meu... mai multe fatete ale aceleiasi monede. Oricum inclin sa cred ca ai mai multa dreptate decat mine, ceea ce nu poti/ nu incerci sa schimbi trebuie sa accepti.

    RăspundețiȘtergere
  19. Finally! Avem dreptate amândoi :)
    Dar totuşi, dacă pleacă vreo garnitură de tren antonesciană prin Transnistria, sau în vreun Gulag uitat de sovietici, ne băgăm amândoi să facem voluntariat la triere? :D

    RăspundețiȘtergere
  20. @mitzaabiciclista
    Cum zicea Dannyxs cand l-am amenintat ca reinstaurez comunismul: "Baaaa 'ntelectualule, tu o sa fii in tren!!!"

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !