Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

marți, 8 februarie 2011

Romaniaaa, te iubesc fato !

"Am fost ingenunchiat, dar pe pamintul tarii mele.De cate ori genunchiul meu a atins pamintul...eu am auzit mai limpede si mai clar soapta parintilor si a strabunilor din morminte si glasul lor mi-a mingaiat inima arsa."(I. Agarbiceanu)


       Aici m-am nascut si am crescut, cu mici exceptii tot ce am folosit sa traiesc, mancare, apa vine de aici, cred ca mai Patriot de asa nu pot sa fiu, organic vorbind nu am cum sa nu imi iubesc tara. Romania, te iubesc fato !
       Nu ma duceti la granita sa apar tara de dusman, ca vand mitraliera, gloantele, pastrez cutitul, imi iau ceva de baut, niste tigari, invat nemteste sau ce limba cuceritoare o mai veni si  de abia dupa ce imi trec familia dincolo de granita, organizez "Rezistenta". 
       Radem, glumim...consumam si platim, din cand in cand. Ma preocupa psihicul soldatului perfect, adica exemplarul de humanoid care poate trai decat cu sistemul nervos vegetativ si cu comenzile altora. Sunt curios ce ii spui unui soldat atunci cand e nevoie de motivare pentru a ucide cat mai multi inamici? Exceptand faptul ca ei sunt facuti sa ucida.
       Ala e dusmanul! Omoara-l! Dusmanul o sa iti omoare familia dupa ce isi bate joc de ea, omoara-l! Daca nu iti aperi Tara o sa iti pierzi posesiunile si casa, omoara-l ! Daca nu il omori tu , te omoara el pe tine, omoara-l ! Daca nu il omori pe el, te omor eu pe tine, omoara-l !
       Si da, sa nu uitam, epoca moderna, razboiul ca meserie, banul face treaba. Lucrurile sunt simple, armata vine si spune ca are o misiune, baietii topaie pe loc repaos, take me, take me...end of story.  Cand e vorba de bani e simplu, totul e perfect justificat, chiar medaliat, e nevoie de profesionisti. Banii, ce motiv mai bun poti gasi sa omori un om? Pina la urma si omoritul oamenilor e o meserie ca oricare alta si chiar se scot bani buni daca esti profesionist. De ce nu facem asta zi de zi? Aaaa pentru unii din noi e ilegal, am uitat.



14 comentarii:

  1. Eu am crescut printre militari! Sunt unii pe care ii detest! Au facut burti luandu-si doctorate de trei lei! Pe altii, foarte putini, ii admir din tot sufletul!E vorba de vanatorii de munte din al II-lea Razboi Mondial, de unele persoane pe care le cunosc personal si care pentru mine intruchipeaza cinstea, onoarea si curajul, fiindca ei s-au instruit pentru a invinge(chiar si in conditiile in care ar renunta la statutul de militar).

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=b-7WDVuj0uY

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=qYLy3pOefas

    RăspundețiȘtergere
  4. Era mai uman cand soldatul era si tamplar. Ala in multe cazuri stia ce se intampla cand pierde.

    RăspundețiȘtergere
  5. Soldatul perfect... Tocmai vizionez un serial care a pornit de la tema asta :) Da, soldatul care executa ordinele fara sa puna intrebari, fara ezitari, fara ganduri suplimentare, soldatul indoctrinat care, pe deasupra, mai si crede ca faptele lui sunt justificate, ca atat timp cat a fost un ordin e ok sa dai in cap. Sau poate nu ar trebui sa creada nimic, ca vorbeam de soldatul perfect.
    Asa.. pentru a reveni cu picioarele pe Pamant! In ziua de azi, banul e cam singura motivare. Nu stiu, poate doar pe soldatii americani ii mai suspectez de fanatism.. aa.. pardon patriotism! Nu stiu de ce, poate gresesc si filmele m-au influentat (si cateva interviuri).
    Mereu mi-am dorit sa intalnesc un perfect soldier din asta, dar extrem de inteligent. Nici nu stiu daca exista un asa humanoid, cum i-a numit simpatic Milogul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Inainte de Reovolutie, strategia de aparare a tarii era "Razboiul intregului popor",fapt pentru care am facut PTAP(Pregatirea Tineretului pantru Apararea Patriei). Din acele vremuri am doua amintiri: m-am epilat prima data (ca asa faceau cele mai mari in toaleta fetelor indiferent ca era cazul sau nu) si am tras prima data cu o pusca mare care mi-a dantelat prin recul clavicula!

    RăspundețiȘtergere
  7. Opinia mea despre anumiti militari este pur subiectiva si in contradictie cu orice regula de bun simt! S-ar putea ca cel putin unul perfect sa nu existe decat in mintea mea: in uniforma cu fireturi, cu coif panashat si cu sabie! La acesta din urma visez la modul adolescentin ceea ce a reflectat un soi de lumina si asupra celorlalti care sunt reali.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Colorbliss
    Si eu vreau sa intalnesc un soldat perfect d-asta, dar sa fie cu spatele si in raza de actiune a cazmalei mele :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @La Fee
    Chiar zilele trecute ma gandeam la mama si cursurile de aparare a patriei pe care le facea la servici si la gradul de sublocotenent, sau ce naiba era, primit prin prisma functiei de conducere.
    Mi-o si imaginez imbracata in uniforma, asa dolofana cum e ea, comandand un batalion de trupe speciale prin jungla Vietnameza. Asta dupa ce le-a spus sa se imbrace gros sa nu raceasca, sa nu uite sa manance la pranz, si sa se intoarca devreme acasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. @La Fee
    Cei cu sabia in mana mai au o urma de admiratie si din partea mea. Din pacate, pe cei actuali ii desconsider teribil. Tot subiectiv :)

    @Doxatul Dex
    Tu vrei sa il folosesti in scopuri personale. Nu se pune :)) Esti un sadic :))

    RăspundețiȘtergere
  11. P.S Vad ca Milogul invata cum sta treaba in lumea de azi! (foto 1) :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @Doxatul Dex
    Stii ce grele erau uniformele de la tinuta de iarna? In facultate am fost scutita medical de militarie, dar imi amintesc cum le ajutam pe colege sa isi imbrace mantalele!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Colorbliss
    Sunt aliata cu tine "a jamais"! Eu am recunoscut ca ii stiu pe unii care nu au nimic in comun cu armata in afara locului caldutz! DAr cunosc personal vreo doi-trei impecabili! Nu am acordul lor sa vorbesc despre ei!

    RăspundețiȘtergere
  14. "P.S Vad ca Milogul invata cum sta treaba in lumea de azi! (foto 1) :D"
    Vroiam doar sa vad cum se simte Agarbiceanu in pozitia asta. :D

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !