Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 21 februarie 2011

Taranul de oras...

e cel mai prost animal!

Vedeti voi, in mareata noastra capitala circulatia de e cacat. Tot melteanul scapat din comunism a invatat ca solutia la toate problemele e sa ai cat mai multe chestii. Autobuzul e de cacat, masina cumparata cu credit pe 25 de ani e viitorul. Si asa s-a ajuns ca un oras planificat sa faca fata la un anumit numar de masini, pe cincinal, sa aiba de n-spe ori mai multe. 

Acum, se ia un Doxat care n-are chef sa-si piarda 2 ore pe zi in drum spre servici. Asa e el, el tine la timpul lui chiar daca il consuma cu conversatii absurde la bere. Asa ca acest Doxat si-a luat el garsoniera cu chirie, si si-a mai luat un servici multumitor legat de respectivul barlog cu linie rapida de tramvai. Asta e luxul, trebuie sa platesti pentru el. Si cand colo, maretul plan se loveste de turma de bivoli fara planuri care se grabesc. Se iau 10 bivoli se suie pe linia de tramvai si adio planificare comunista de inalt nivel. Sta Doxatul nostru jumatate de ora la semafor uitandu-se cu interes si spume in barba la fetele concetatenilor din masinile cu pretentii de tramvai. Culmea ca sunt fete de oameni normali, ca el s-ar fi asteptat sa fie numai cocalari cu tricouri Gucci, modelul cu imprimeu cu Gutza.

Ce ma oftica? Pai ma oftica ca romanul nu vrea sa sufere pentru prostia lui, el stia ca isi ia masina ca sa se simta smecher, si stia ca sta 2 ore la semafor, dar acum nu-i mai convine si gaseste tot felul de metode sa castige cateva minute prin metoda: "ne pisham pe restul lumii!". Evident, el nu poate gandi mai departe, e incapabil intelectual sa realizeze ca de fiecare data cand isi opreste masina de-a curmezisul intersectiei pentru ca el e mai grabit, si mai important, decat ceilalti, intarzie alti oameni, care intarzie alti oameni, care o sa-l intarzie si pe el cu pizda masii cu tot.

Ca sa nu ma acuze cineva de autofobie, pietonii sunt niste cretini avortati spontan in civilizatie. Ma declar cu mandrie singurul pieton care trece pe verde, restul sunt niste maimute tampe atrase de culoare rosu. Trecutul pe rosu nu e un moft, sau o chestie pe care o faci cand te grabesti, nu nene, asa se trece, pe principiul: "eu trec ca am timp!". Nu mai conteaza ca alea doua masini care incetinesc sa treci tu si turma ta, ca de obicei se trece in turma si in fuga, o sa incetineasca alte masini, care incetinesc alte masini... v-ati prins unde vreau sa ajung? 

Una peste alta, unde dracului va grabiti? De ce alergati prin fata tramvaielor ca sa mergeti ca niste momai pe trotuar dupa aia? Care e logica?

Inchei aici, cu speranta ca am enervat cat mai multi tarani de oras, daca nu cumva pe toti!

8 comentarii:

  1. Ca pieton, astept sa fiu trecuta strada!
    Ca sofer, sunt o pacoste!
    In calitate de calator, sunt victima certa!
    Tot cu umbrelutza e mai sigur pentru mine si pentru ceilalti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bucurestiul mi s-a parut mereu o capitala de mahala! Lume pestrita, adunata de peste tot si cu cele mai insolite comportamente! Maine ar trebui sa vin la Bucuresti, dar aman pentru altadata placerea! Asta-vara am pierdut avionul stand blocati 30 de minute pe pod la Baneasa!
    La un 14 Iulie, am calatorit asa greu, intr-un tren infect, cu toate geamurile deschise sau sparte, incat pana seara, cand a inceput balul, eram umflata ca un cimpoi, desi doar de o saptamana imi facusem niste dintzuci frumosi de artista.
    Dar am si amintiri indimenticabile de la Bucuresti, care ma fac sa imi tremure sufletul, pentru ca oamenii adevarati confera cromatica, armonia si valoarea timpului si spatiului pe care le traim sau populam la un moment dat, iar companionul meu de atunci era (si este:)!) desavarsit in tot ceea ce intreprindea!

    RăspundețiȘtergere
  3. @La Fee
    Ei lasa ca nici altii nu sunt mai breji, in toate orasele sunt aceeasi tarani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e! Orasul in care traiesc a devenit un oras muncitoresc prin anii '60 si asa a ramas! Azi e primar unul adus cu autobuzele in vremea aceea!

    RăspundețiȘtergere
  5. @La Fee
    Clasa muncitoare este viitorul tarii, asa cum a fost tot timpul! Numai ca le trebuie cineva sa le dea regulat palme dupa ceafa ca sa se prinda ca blocul nu e un sat pe verticala, ca sa parafrazez niste baeti.

    RăspundețiȘtergere
  6. @La Fee
    Am fost si eu la un pas sa pierd un avion datorita traficului din capitala. Mentionez ca am pornit oricum mult mai repede, tocmai pentru a evita intarzierile :)

    Devine si Clujul tot mai aglomerat, insa se tot incearca diverse solutii, macar nu mai trec tirurile prin orase :) La ora de varf, e jale. Ma bucur ca respecti culorile semaforului, Dex. Daca ar rationa si romanii mai mult, ar fi mai bine si mai civilizat, chiar si in trafic...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Colorbliss
    Eu sunt de parere ca daca oamenii nu sunt educati solutiile nu pot fi decat radicale, daca vrei sa se vada ceva.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dex
    Adica... daca oamenii nu vor sa fie educati, nu ? Educati e clar ca nu sunt, dar unii sunt inca educabili, mai putini ce-i drept.
    Solutii radicale, da, dupa asta tanjesc de o vreme. Doar ca nici alea nu mi le pot imagina, sunt intr-un blocaj mintal grozav.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !